KANTE CLICK ΣΤΟ
GIANNIS KALARITIS.BLOGSPOT.COM
ΓΡΑΦΟΥΜΕ , ΜΕ ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ ΜΕ 2-0

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό στην Μπρατισλάβα!...
ΔΕΙΤΕ ΤΑ 3 ΣΧΟΛΙΑ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

3 σχόλια:

nick είπε...

Οι «ερυθρόλευκοι» αποδίδοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο «καθάρισαν» την Σλόβαν με 2-0 και βρίσκονται και με τα δύο πόδια στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ! Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λεονάρντο τα γκολ των πρωταθλητών που δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Εξαιρετικοί οι Μήτρογλου, Ζαϊρί και Μπράβο.

Την περσινή χρονιά ο Ολυμπιακός είχε πάει με ψηλά τον αμανέ απέναντι στην Ανόρθωση και το πλήρωσε. Φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» το πήραν το μάθημά τους και το έδειξαν στη Μπρατισλάβα. Ο Τιμούρ Κετσπάγια αποφάσισε να αφήσει στο πάγκο τους Γκαλέτι και Ντιόγκο με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να είναι αυτός που θα βοηθάει τον Μήτρογλου μπροστά.

Γκολ με το καλημέρα

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και στον Ολυμπιακό δε θα περίμεναν καλύτερο ξεκίνημα. Με την έναρξη του αγώνα οι Πειραιώτες κέρδισαν κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Ζαϊρί με τη μπάλα να φτάνει στον Αβραάμ Παπαδόπουλο μετά το σουτ του Μήτρογλου, και τον Έλληνα αμυντικό με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ, η Σλόβαν προσπάθησε να αντιδράσει. Οι παίκτες του Ντούσαν Ούριν πήραν τη κατοχή της μπάλας και με συνεχόμενα κόρνερ έκλεισαν τους πρωταθλητές Ελλάδος στα καρέ τους., χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτανε με μεγαλύτερες αξιώσεις στην εστία της Σλόβαν. Έτσι, στο 11' ο Μήτρογλου απείλησε με σουτ μέσα από τη περιοχή το οποίο κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους, αλλά η αμυντική τους γραμμή ήταν τραγική.

Ο Ολυμπιακός παραχώρησε χώρο στη Σλόβαν και χτυπούσε στις αντεπιθέσεις με τους Ζαϊρί, Λεονάρντο και Ντουντού.

Τραγική άμυνα και 2-0

Όπως είπαμε η άμυνα της Σλόβαν ήταν τραγική, κάτι που φάνηκε και στο 21', όταν ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0. Ο Μήτρογλου στο σημείο του κόρνερ έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Λεονάρντο ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας.

Κυρίαρχος

Πλέον το νερό είχε μπει στο αυλάκι με τους γηπεδούχους να προσπαθούν με μακρινές μπαλιές να απειλήσουν τον Νικοπολίδη, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ζαϊρί χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις και παραλίγο να γίνει το 3-0 στο 36' όταν ο Μαροκινός ξεπέρασε με εντυπωσιακό τρόπο έναν αμυντικό, αλλά μόνος απέναντι στον Μπίτσικ δε κατάφερε να τον νικήσει.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-0, με τη Σλόβαν να έχει ένα δοκάρι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Σαλάτα, ο οποίος σούταρε από δύσκολη θέση με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.

Πάγωμα ρυθμού

Στην επανάληψη οι παίκτες του Κετσπάγια μπήκαν με στόχο να μην επιτρέψουν στη Σλόβαν να μπει δυνατά και να απειλήσει, παγώνοντας το ρυθμό με τις πολλές πάσες. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους με τους γηπεδούχους να απειλούν με κάποια χλιαρά σουτ όπως αυτό του Σλόβακ στο 53' που έδιωξε με γροθιές ο Νικοπολίδης.

Ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες

Στη συνέχεια ο Τιμούρ Κετσπάγια έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γκαλέτι και Μαρέσκα για να κρατήσουν ακόμα περισσότερο την μπάλα Η Σλόβαν δεν μπορούσε να βρει λύσεις, με τους Πειραιώτες να ροκανίζουν όσο γίνεται περισσότερο το χρόνο. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που συνέχιζε να χάνει τις μεγάλες ευκαιρίες. Έτσι, στο 72' ο Ζαϊρί έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και μόνος ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Μπίτσικ.

Τρία λεπτά αργότερα, έγινε η μεγαλύτερη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, όταν Ζαϊρί και Μαρέσκα έφτασαν πολύ κοντά στο 3-0, όταν αρχικά το σουτ του Μαροκινού απέκρουσε ο Μπίτσικ και στην επαναφορά ο Ιταλός τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο με τη Σλόβαν να περιορίζεται σε κάποια μακρινά σουτ, χωρίς όμως η άμυνα των πρωταθλητών να απειληθεί ιδιαίτερα και το 2-0 σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση.

nick είπε...

Οι συνθέσεις:

Σλόβαν: Μπίτσικ, Σαλάτα (79' Τσέρνακ), Ντόμπροτκα, Βαλάχοβιτς, Χάλεναρ, Σλόβακ, Πέτρας, Μάσαρικ (57' Σιλβέστρ), Κόζακ, Γκαούτσο (73' Ιβάνα), Ντόσουντιλ

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μπράβο, Ντουντού, Λεντέσμα, Ζαϊρί, Λεονάρντο (59' Γκαλέτι), Γ. Παπαδόπουλος (69' Μαρέσκα), Μήτρογλου (83' Ντιόγκο)

Λεπτό προς λεπτό

B' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

90' + 3' Λήξη αγώνα.

90' Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90' Κίτρινη κάρτα στον Μαρέσκα.

86' Μακρινό σουτ του Χάλεναρ, στα χέρια του Νικοπολίδη.

83' Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ντιόγκο στη θέση του Μήτρογλου.

79' Αλλαγή για τη Σλόβαν. Ο Τσέρνακ στη θέση του Σαλατα.

75' Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Αρχικά ο Ζαϊρί μπήκε από τα αριστερά έκανε το σουτ με τον Μπίτσικ να διώχνει, με τη μπάλα να φτάνει στον Μαρέσκα ο οποίος έκανε τρομερό σουτ, αλλά το οριζόντιο δοκάρι του είπε οχι.

73' Αλλαγή για τη Σλόβαν. Ο Ιβάνα στη θέση του Γκαούτσο.

72' Σέντρα από τα δεξιά του Ζαϊρί, κεφαλιά του Μήτρογλου, στα χέρια του Μπίτσικ.

70' Ο Ολυμπιακός ελέγχει πλήρως τον αγώνα.

69' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μαρέσκα στη θέση του Γ. Παπαδόπουλου.

66' Κίτρινη κάρτα στον Κόζακ για φάουλ πάνω στον Γκαλέτι.

59' Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Γκαλέτι στη θέση του Λεονάρντο.

57' Αλλαγή για τη Σλόβαν. Ο Σιλβέστρ παίρνει την θέση του Μάσαρικ.

53' Σουτ του Σλόβακ, διώχνει με τις γροθιές ο Νικοπολίδης.

49' Κίτρινη κάρτα στον Πέτρας.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

nick είπε...

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

44' Σουτ του Ζαϊρί, στα χέρια του τερματοφύλακα της Σλόβαν.

43' Δοκάρι για τη Σλόβαν με τον Σαλάτα. Μετά από αναμπουμπούλα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο αμυντικός των γηπεδούχων από πλάγια θέση έκανε το σουτ που βρήκε το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

39' Σουτ του Χάλεναρ, μπλοκάρει ο Νικοπολίδης.

36' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό για το 3-0. Ο Ζαϊρί βγήκε στην αντεπίθεση και αφού ξεπέρασε εντυπωσιακά έναν αμυντικό δε κατάφερε να νικήσει τον Μπίτσικ, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του Μαροκινού.

33' Κίτρινη κάρτα στον Ντομπρότκα.

29' Ο Μήτρογλου ξεφεύγει ωραία από τα αριστερά και δίνει στον Γ. Παπαδόπουλο ο οποίος έκανε το σουτ, το οποίο δε βρίσκει στόχο.

28' Σέντρα-σουτ του Ζαϊρί, και παραλίγο να έχουμε το αυτογκόλ.

26' Σουτ του Ντουντού, η μπάλα καταλήγει άουτ.

21' Γκολ! 2-0 ο Ολυμπιακός. Ο Μήτρογλου κλέβει τη μπάλα από τους αμυντικούς της Σλόβαν και βρίσκει τον Λεονάρντο ο οποίος μπήκε στην περιοχή, ελίχθηκε όμορφα και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπίτσικ.

11' Εκτέλεση κόρνερ του Γ. Παπαδόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

7' Η Σλόβαν μετά το γκολ πιέζει τον Ολυμπιακό κι έχει κερδίσει συνεχόμενα κόρνερ.

2' Γκολ! 1-0 ο Ολυμπιακός. Μετά από εκτέλεση κόρνέρ του Ζαϊρί, ο Μήτρογλου έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στο κεφάλι του Αβραάμ ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

1' Έναρξη αγώνα με τον Ολυμπιακό στη σέντρα.

Οι συνθέσεις:

Σλόβαν: Μπίτσικ, Σαλάτα, Ντόμπροτκα, Βαλάχοβιτς, Χάλεναρ, Σλόβακ, Πέτρας, Μάσαρικ (57' Σιλβέστρ), Κόζακ, Γκαούτσο (73' Ιβάνα), Ντόσουντιλ

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μπράβο, Ντουντού, Λεντέσμα, Ζαϊρί, Λεονάρντο (59' Γκαλέτι), Γ. Παπαδόπουλος (69' Μαρέσκα), Μήτρογλου (83' Ντιόγκο)

Μικρά-μικρά

* Εκτός αποστολής έμειναν οι Νικλητσιώτης, Κόβατς, Ντομί και Όσκαρ.

* 20:22 Οι πρώτοι οπαδοί του Ολυμπιακού κάνουν την εμφάνιση τους στο γήπεδο.

* Με αρκετές εκπλήξεις η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού Γκαλέτι και Ντιόγκο βρίσκονται στο πάγκο.

*Αρκετός είναι ο κόσμος που βρίσκεται έξω από το γήπεδο και απολαμβάνει τις μπύρες και τα λουκάνικα.

*Εκ μέρους της διοίκησης του Ολυμπιακού το παιχνίδι θα παρακολουθήσει ο Γιάννης Χρυσικόπουλος.

* Πολύ ζέστη επικρατεί, αφού η θερμοκρασία είναι στους 32 βαθμούς.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης έχουν βγει για τη καθιερωμένη αναγνώριση του γηπέδου

* Έχουν τυπωθεί μπλουζάκια με τα σήματα των δύο ομάδων

* Η θύρα των οργανωμένων δε βρίσκεται σε κάποιο πέταλο όπως στα περισσότερα γήπεδα, αλλά απέναντι από τα επίσημα και κάτω από τα δημοσιογραφικά.

* 150-200 θα είναι περίπου οι οπαδοί των Πειραιωτών που θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

* Στις 19.20 έφτασε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο