KANTE CLICK ΣΤΟ
GIANNIS KALARITIS.BLOGSPOT.COM
ΓΡΑΦΟΥΜΕ , ΜΕ ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΣΛΟ

Λίγες μέρες πριν την επίσημη είσοδο του στην καινούργια σεζόν, με το πρώτο παιχνίδι μάλιστα να είναι το σημαντικό των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του στη Νορβηγία απέναντι στην Βαλερέγκα, ο ΠΑΟΚ κατασταλάζει στο στυλ και την τακτική που θα ακολουθήσει στα δυο αυτά ευρωπαϊκά παιχνίδια και με οδηγό το αποτέλεσμα των εμφανίσεων αυτών θα συνεχίσει το «χτίσιμο» της ομάδας του στην τρέχουσα, νέα, αγωνιστική σεζόν 2009-10.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΟΛΙΑ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

nick είπε...

Το πώς θα παίξει απέναντι στην Βαλερέγκα και κυρίως το πώς θα αξιοποιήσει την παρουσία του αυτή στα δυο παιχνίδια που ακολουθούν, θα αποτελέσει τον οδηγό των παραπέρα σκέψεων και κινήσεων του Πορτογάλου τεχνικού, που στο 19ήμερο που δούλεψε στην Ολλανδία, δοκίμασε δυο διαφορετικές αγωνιστικές εκδοχές και πάνω σ’ αυτές αμφιταλαντεύεται.
Αρχικά ο ξένος προπονητής επέλεξε το 4-4-2 σαν τρόπο παιχνιδιού και συνολικής ανάπτυξης. Με δυο στην επίθεση και πιο επιθετικογενές σχήμα, με μόλις δύο κεντρικά χαφ.
Στα 5 πρώτα φιλικά ακολούθησε αυτό τον τρόπο αγωνιστικής γραφής και έβγαλε τα πρώτα του συμπεράσματα τα οποία δεν αποδίδουν όπως φαίνεται τα καλύτερα αποτελέσματα. Το ομολόγησε και ο ίδιος στην διάρκεια αυτών των αγώνων προετοιμασίας, εκτιμώντας πως τα στοιχεία των παικτών του, είναι τέτοια που δεν μπορούν να συνεισφέρουν το καλύτερο σε σύστημα με δυο φορ. Όλα αυτά μέχρι και το παιχνίδι με την Τσίβας Γκουανταλαχάρα από την οποία ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0.
Στα δυο τελευταία παιχνίδια το σύστημα και η τακτική του Δικεφάλου διαφοροποιήθηκε με τον Σάντος να επανέρχεται στο προσφιλέστερο 4-3-3, ή αλλιώς παραφρασμένο σε 4-5-1 ή όπως αλλιώς το προτιμάει ο καθένας.
Στα δυο παιχνίδια με την Βίλεμ και την Σπάρτα Ρότερνταμ, ο Σάντος άλλαξε πλάνο ανάπτυξης και μ’ αυτό θα οδηγηθεί στα παιχνίδια με την Βαλερέγκα, αφού πιστεύει πως έτσι η ομάδα του θα μπορεί να αξιοποιήσει τις πλάγιες γραμμές και να φορτώσει το παιχνίδι επιθετικά στην αντίπαλη περιοχή. Υπήρξε μάλιστα βελτίωση της συνολικής εικόνας του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια αυτά και τα συμπεράσματα οδηγούν στο ό,τι ο Σάντος πάνω σ’ αυτό το πλάνο θα βαδίσει τον προγραμματισμό του.

Τα πρόσωπα

Σε ότι αφορά στα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν αυτή την τακτική της ομάδας, είναι λίγο πολύ ξεκάθαρη η κατάσταση. Όπως μάλιστα παρατάχθηκε η ομάδα στο τελευταίο της παιχνίδι, λίγα καινούργια στοιχεία μπορούν να μπουν στο παιχνίδι, και αν γίνει μια αλλαγή θα είναι αυτή της παρουσίας του Σνάουτσνερ στο αρχικό σχήμα, με παράλληλη μετατόπιση στην φυσική του θέση, του Κοντρέρας, που μπήκε αργά στην προετοιμασία και δεν δείχνει απόλυτα φρέσκος και ξεκούραστος.
Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς θα συγκροτηθεί το κέντρο της άμυνας, αφού υπάρχουν τέσσερις στόπερ για τις δυο θέσεις, και οι τρεις διεκδικούν τις δυο θέσεις αυτές με ίσα ποσοστά και τον Μαλεζά να ακολουθεί πιο πίσω.
Ακόμα, η μη ικανοποιητική παρουσία του Φιλομένο ως αριστερό εξτρέμ, και η ταυτόχρονη αγωνιστική άνοδος του Κουτσιανικούλη, ίσως βάζει σε σκέψεις τον τεχνικό του Δικεφάλου…
Κατά τα άλλα οι αδυναμίες έγκαιρης προετοιμασίας των Σαβίνι, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, τους αφήνουν πιο πίσω, με τους δυο πρώτους μάλιστα να μένουν αδήλωτοι από τα παιχνίδια με την νορβηγική ομάδα και ανοιχτή την προοπτική επιστροφής τους στην επόμενη φάση και αφού φυσικά φθάσει η ομάδα σ’ αυτήν, όπως αναμένεται.
Ετσι λοιπόν, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στην ομάδα, ο Σάντος στο πενθήμερο που μεσολαβεί θα αποφασίσει για τον τρόπο της αγωνιστικής τακτικής που θα ακολουθήσει και αν αυτή είναι προσοδοφόρα, θα γίνει ο «οδηγός» για την παραπέρα πορεία της σε Ευρώπη, αλλά και Ελλάδα.