KANTE CLICK ΣΤΟ
GIANNIS KALARITIS.BLOGSPOT.COM
ΓΡΑΦΟΥΜΕ , ΜΕ ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΕ 3-1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

Λίγο τα λάθη του Τεν Κάτε με την «τρύπα» στα αριστερά της άμυνας, λίγο η ψυχολογική «κατρακύλα» των παικτών του μετά τα πρώτα γκολ, στέρησαν από τον Παναθηναϊκό αυτό για το οποίο ταξίδεψε στην Πράγα: ένα σκορ πρόκρισης. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 3-1 από τη Σπάρτα χάρη στα γκολ των Χολέντα (26΄), Βάτσεκ (31΄) και Καλούντα (85΄) και πλέον θέλουν δύο γκολ στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ σε μία εβδομάδα (4/8)...
ΔΕΙΤΕ ΤΑ 2 ΣΧΟΛΙΑ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

nick είπε...

Σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Σαλπιγγίδης στο 67΄. Με το γκολ του 28χρονου επιθετικού οι «πράσινοι» είχαν μειώσει προσωρινά σε 2-1. Στην εκπνοή του παιχνιδιού ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέτυχε ακόμα ένα τέρμα το οποίο όμως ακυρώθηκε γιατί ο διαιτητής ζήτησε την επανάληψη της εκτέλεσης του κόρνερ (!).

Ας περάσουμε στο αγωνιστικό μέρος της συνάντησης...

Ο Ολλανδός τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει με τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Καντέ και Σπυρόπουλο. Η τετράδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελούν οι Γκάμπριελ (δεξιά), Καραγκούνης (αριστερά) και οι Σιμάο-Ζιλμπέρτο Σίλβα (κέντρο). Στην επίθεση όπως προείπαμε αναμένεται να παίξουν μαζί οι Ζιμπρίλ Σισέ και Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Όσον αφορά τους Τσέχους, ο Γιόζεφ Χόβανετς θα ξεκινήσει με τους: Μπλάζεκ, Πάμιτς, Ρέπκα, Χούμπνικ, Κούζνιρ, Χούσεκ, Βάτσεκ, Ζόφτσακ, Ζέμαν, Γουίλφριντ, Χολέντα. 4-4-2 το σύστημα και της Σπάρτα με Γουίλφριντ και Χολέντα μπροστά.

Αμφότεροι, δυνατό ξεκίνημα

Αποφασισμένες να πάρουν την πρωτοπορία στο σκορ μπήκαν και οι δύο πλευρές. Μόλις στο 3΄ ο Γουίλφριντ έπιασε το σουτ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από καλή ανάπτυξη των «πράσινων», ο Καραγκούνης ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, για να σουτάρει έξω από την περιοχή και να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Μπλάζεκ.

Όλοι ψάχνουν τον Σισέ

Μετά τα πρώτα «αναγνωριστικά» λεπτά, άρχισε να φαίνεται ο τρόπος που έχουν παραταχθεί οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Το «κακό» στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού ήταν το γεγονός πως οι «πράσινοι» προσπαθούσαν σε μεγάλο βαθμό να βρουν τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος, όμως, ήταν πολύ καλά μαρκαρισμένος από τον έμπειρο Τόμας Ρέπκα.

Η «τρύπα» στα αριστερά και...

Σαν να μην έφτανε κι αυτό, ο Καραγκούνης που θεωρητικά ήταν το αριστερό χαφ στην τετράδα της μεσαίας γραμμής, την περισσότερη ώρα άφηνε τη θέση του και έπαιζε μπροστά από Ζιλμπέρτο και Σιμάο. Στον κενό αυτό χώρο που είχε σχηματιστεί, πότε ο Σπυρόπουλος (έπαιρνε όλη την πλευρά), πότε ο Ζιλμπέρτο, ανέβαιναν και οι Τσέχοι μπορούσαν στην αντεπίθεση να βγουν με υπεράριθμους ποδοσφαιριστές από αυτή την πλευρά.

...η «τιμωρία» της Σπάρτα

Δεν ήταν δυνατόν να μην το πάρει «χαμπάρι» αυτό ο Χόβανετς και έδωσε εντολή στους παίκτες της δεξιάς του πλευράς να ανεβαίνουν περισσότερο, αλλά και μαζί με τον Γουίλφριντ πολλές φορές, τρεις «Τσέχοι» βρίσκονταν μπροστά από έναν, το πολύ δύο «Έλληνες». Κάπως έτσι ήρθε και το πρώτο γκολ της Σπάρτα (26΄). Από τα δεξιά, ο Κουσνίρ επιχείρησε τη «συστημένη» σέντρα –είχε όλο το χρόνο να τη «ζυγίσει»- προς τον Χολέντα, με τον τελευταίο να μην την αφήνει ανεκμετάλλευτη γράφοντας το 1-0.

nick είπε...

«Τιμωρία Νο2» από τη Σπάρτα

Με το Σισέ να μην μπορεί να σκοράρει στο αμέσως επόμενο λεπτό, καθώς πέρασε τον Μπλάζεκ, αλλά την τελευταία στιγμή πρόλαβε με προβολή να διώξει ο Ρέπκα, ο Παναθηναϊκός δεν έμοιαζε να «μαθαίνει» από τα λάθη του. Έτσι και πάλι από τα δεξιά, ο Γουιλφρίντ (31΄) όχι μόνο βρήκε το χώρο να σεντράρει, αλλά λόγω της έλλειψης αμυντικών των «πρασίνων» στη μεγάλη περιοχή, οι Τσέχοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν και λίγο «βόλεϊ» με τελευταίο αποδέκτη τον Βάτσεκ που απλά κεραυνοβόλησε τον Γκαλίνοβιτς για το 2-0

Στράβωσε από την αρχή...

Το κλίμα ήταν στραβό, το ΄φαγε και ο γάιδαρος. Ο Παναθηναϊκός είχε αμέσως μετά την ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Σισέ την πέταξε στα... σκουπίδια. Ο Γάλλος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης και έδωσε την ευκαιρία στον Μπλάζεκ να γίνει ο «ήρωας του αγώνα» ως τότε τουλάχιστον. Μάλιστα, οι Τσέχοι λίγο έλειψε να ανοίξουν την ψαλίδα του σκορ στα τρία τέρματα, αλλά τόσο ο Γουίλφριντ στο 41΄ όσο και ο Ζέμαν στο 45΄ έπειτα από φάση διαρκείας δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γκαλίνοβιτς.

Με την ίδια... κατηφόρα

Με την ψυχολογία που δημιούργησαν οι ίδιοι και τα λάθη του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο μπήκαν και στην επανάληψη οι Τσέχοι. Στο 47΄ η «μόνιμη απειλή» που ακούει στο όνομα Γουίλφριντ ήταν «ακατάδεκτος» και δεν μετέτρεψε σε γκολ το «δώρο» που του έκανε ο Καντέ και σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ. Το ίδιο «μη συγκεντρωμένος» ήταν και ο Ζοφτσάκ στο 52ο λεπτό σουτάροντας πάνω από τα δοκάρια.

Αλλαγή σε... όλα από Τεν Κάτε

Βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει την κατοχή και όχι μόνο της μπάλας, ο Τεν Κάτε έβαλε στο ματς στο 59΄ τον Λέτο αντί του Γκράμπριελ, αλλάζοντας και τη διάταξη του Παναθηναϊκού σε 4-3-3, με Σαλπιγγίδη δεξιά, Λέτο αριστερά και Σισέ στο κέντρο της επίθεσης.

Για κάποιο τρόπο... δικαιώθηκε

Μπορεί με τις αλλαγές του Ολλανδού να μην βοηθήθηκε ο Παναθηναϊκός όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά δικαιώθηκε. Κι αυτό γιατί οι Τσέχοι αυτομάτως οπισθοχώρησαν και σε μία φάση που δεν... μύριζε γκολ, ο Σπυρόπουλος με ατομική ενέργεια, σέντραρε από τα αριστερά και ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή μείωσε σε 2-1 (67΄).

Έπεσε ο ρυθμός

Όπως ήταν λογικό, κατά κάποιο τρόπο –χωρίς αυτό να σημαίνει πως προέκυψε κατόπιν εντολών από τους δυο προπονητές- οι δύο ομάδες έριξαν το ρυθμό, καθώς το σκορ τους βόλευε υπό την έννοια πως φοβούνταν τα χειρότερα. Ο μεν Παναθηναϊκός είχε μπει στο «κυνήγι» της πρόκρισης και οι δε Τσέχοι προτιμούσαν το 2-1 από του 2-2.

Πίεσε ο Παναθηναϊκός...

Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά, αν μία ομάδα «κυνήγησε» περισσότερο το γκολ ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αν και δημιούργησαν, όμως, δύο-τρεις καλές ευκαιρίες όπως το σουτ του Καραγκούνη στο 80΄, δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

...αλλά....

Οι Τσέχοι προσπάθησαν, λοιπόν να απειλήσουν μόνο μέσω αντεπιθέσεων. Σε μία από αυτές ο Καλούντα που δεν είχε και πολλά λεπτά που είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο με πολλή όμορφη ενέργεια νίκησε τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού αλλά και τον Γκαλίνοβιτς γράφοντας το τελικό 3-1.

Μπορούσε τη νέα μείωση, αλλά...

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού οι παίκτες του Τεν Κάτε έκαναν την ύστατη προσπάθεια να φτάσουν στην εκ νέου μείωση του σκορ. Πέτυχαν γκολ με τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο διαιτητής ζήτησε την επανάληψη του κόρνερ από το οποίο προήλθε το τέρμα (!). Τελικά και παρά τις τελευταίες προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Τσέχους να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γκολ: Χολέντα (26΄), Βάτσεκ (31΄), Καλούντα (85΄) - Σαλπιγγίδης (67΄)
Κίτρινες: Ρέπκα, Μπλάζεκ, Σαριέγκι, Σισέ, Χουμπνίκ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σπάρτα Πράγας (Χόβανετς): Μπλάζεκ, Κουσνίρ, Χουμπνίκ, Ρέπκα, Πάμιτς, Ζοφτσάκ, Βάτσεκ, Χούσεκ, Ζέμαν (76΄ Καλούντα), Γουίλφριντ (90΄ Στρέτσικ), Χολέντα (59΄ Προυντνίκοβ)

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ (69΄), Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα (83΄ Κατσουράνης), Γκάμπριελ (59΄ Λέτο), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ