KANTE CLICK ΣΤΟ
GIANNIS KALARITIS.BLOGSPOT.COM
ΓΡΑΦΟΥΜΕ , ΜΕ ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ:ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ TV




Η επόμενη γενιά των τηλεοράσεων είναι γεγονός και αναμφίβολα πρόκειται για τη δημιουργία τρισδιάστατων τηλεοράσεων...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΟΛΙΑ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

nick είπε...

Για πολλούς είναι το βήμα πρόκληση για την τεχνολογία της τηλεόρασης που, μετά τις τηλεοράσεις LCD και Plasma, θεωρεί ότι το μέλλον βρίσκεται στη δημιουργία 3D τηλεοράσεων.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα πρώτα μοντέλα θα βρίσκονται στα σαλόνια μας μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού του 2012, ενώ κάποιες εταιρείες έχουν ήδη παρουσιάσει τα πρωτότυπα μοντέλα τους σε διεθνείς εκθέσεις, όπως η εταιρεία Sky, Sony, LG, Panasonic κ.α.

Στη Γερμανία οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιών Fraunhofer έχουν παρουσιάσει μια τρισδιάστατη τηλεόραση, την iPoint 3D TV, που αλλάζει κανάλια με χειρονομίες και δεν απαιτεί τα κλασικά γυαλιά με τον κόκκινο και μπλε φακό.

Οι περισσότερες εταιρείες στα νέα τους τρισδιάστατα μοντέλα απαιτούν από τον θεατή να φοράει αυτά τα γυαλιά, ενώ έχουν ένα ακόμη πρόβλημα, αφού ο θεατής πρέπει να κάθετε ακριβώς μπροστά από την τηλεόραση για να δει την τρισδιάστατη εικόνα. Αυτό μπορεί να λειτουργεί μια χαρά στις γιγαντοοθόνες των κινηματογράφων, αλλά η πρακτική εφαρμογή του στα σαλόνια των σπιτιών θα είναι κάπως δύσκολη. Ωστόσο, οι εταιρείες προσπαθούν να απαλλαγούν από τα γραφικά γυαλιά και να λύσουν το πρόβλημα της οθόνης.

Επιπλέον, οι σκεπτικιστές εκφράζουν ανησυχία κατά πόσο θα καταφέρουν να δημιουργήσουν στους καταναλωτές την ανάγκη αλλαγής μιας συμβατικής τηλεόρασης με τρισδιάστατη εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Όμως, τα κινηματογραφικά στούντιο δεν ανησυχούν. Αντίθετα έχουν ξεκινήσει ήδη την παραγωγή τρισδιάστατων ταινιών κατάλληλων για τηλεόραση, κυρίως animated ταινίες όπως το Bolt, το Shrek Goes Fourth και το Toy Story 3. Βέβαια, κανείς δε γνωρίζει ακόμη πως θα καταφέρουν να πείσουν τα τηλεοπτικά κανάλια να υιοθετούσαν τεχνολογία 3D και στις εκπομπές τους. Πιστεύεται ότι εφόσον έχουν ήδη παρουσιαστεί τα πρωτότυπα μοντέλα, η μαζική παραγωγή δεν είναι μακριά.