KANTE CLICK ΣΤΟ
GIANNIS KALARITIS.BLOGSPOT.COM
ΓΡΑΦΟΥΜΕ , ΜΕ ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

7-2-2010:ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΙΟΤ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Το ιδιωτικό σκάφος Abdul Aziz που ανήκει στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, έχει μήκος 147μ. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουνίου 1984, στο ναυπηγείο Βόσπερς, Σάουθαμπτον, Αγγλία και το κόστος του υπολογίστηκε σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, το 1987.Και λίγα στοιχεία για τον τυχερό κάτοχο.

Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ
O Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ (αραβικά:عبد الله بن عبد العزيز آل سعود) είναι ο Μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας από το 2005 , ετεροθαλής αδερφός του βασιλιά Φαχντ μπιν Αμπντούλ Αζίζ. Γεννήθηκε το 1924. Από το 1995, έπειτα από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Φαχντ, ο πρίγκιπας Αμπντουλάχ ή Αμπντάλα ήταν ο ντε φάκτο ηγέτης της χώρας. Ο Αμπντάλα ανακηρύχθηκε νέος βασιλιάς και μια από τις πρώτες του ενέργειες ήταν να ορίσει διάδοχό του στο θρόνο τον επίσης ετεροθαλή αδελφό του και σημερινό υπουργό Άμυνας, πρίγκιπα Σουλτάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ. Η επίσημη τελετή ενθρόνισης έγινε μετά την κηδεία και την ταφή του Φαχντ.
Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: