KANTE CLICK ΣΤΟ
GIANNIS KALARITIS.BLOGSPOT.COM
ΓΡΑΦΟΥΜΕ , ΜΕ ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Βιολογικά απολιθώματα στον Πλανήτη Άρη;

Φωτογραφία Spirit .H NASA την αξιολογεί σαν κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό. Θεωρείτε ότι πιθανό η φωτογραφία να δείχνει ένα απολίθωμα ενός χλωροφύκη (εξέλιξη απο κυανοπράσινα φύκη και βακτηρίδια) ,είναι σημαντικό ότι η ίδια η NASA αναφέρει τέτοια άποψη.
2/8/2004 15/5/2004 Μεγέθυνση φωτογραφίας (Spirit) που μας δείχνει ένα περίεργο σχηματισμό επάνω σε βράχο .Το αντικείμενο, μοιάζει όπως τα ζυμαρικά "σπιράλ" . Η περίεργη μορφή του "σπιράλ" έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στους ερευνητές της NASA που ασχολούνται με το έδαφος του Άρη. Το αντικείμενο συσχετίζεται άμεσα με την υπόθεση εύρεσης βιολογικών απολιθωμάτων .

16/1/2009 Οριστική ύπαρξη μεθανίου στον Άρη

Η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι υπάρχει ελπίδα ακόμη για τον Άρη. Η πρώτη οριστική ανίχνευση του μεθανίου στην ατμόσφαιρα του Άρη δείχνει ότι ο πλανήτης είναι ακόμα ζωντανός, υπό είτε από βιολογική είτε από γεωλογική έννοια, σύμφωνα με ομάδα της NASA .


"Το μεθάνιο καταστρέφεται γρήγορα στην Αριανή ατμόσφαιρα με ποικίλους τρόπους, έτσι η ανακάλυψη ουσιαστικών πόρων του μεθανίου στο βόρειο ημισφαίριο του Άρη το 2003 μας δείχνει ότι υπάρχει κάποια τρέχουσα διαδικασία που απελευθερώνει το αέριο," είπε ο Δρ Michael Mumma της NASA .
"Στο βόρειο θερινό ηλιοστάσιο, το μεθάνιο απελευθερώνεται με ένα ποσοστό συγκρίσιμο με αυτό του υδρογονάνθρακα που διαρρέει στο σημείο άντλησης πετρελαίου στο Santa Barbara, Καλιφόρνιας "Ακόμα δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για το πως δημιουργείται το μεθάνιο από τη βιολογία ή τη γεωλογία - ή και οι δύο - παράγουν το μεθάνιο στον Άρη."
Εάν η μικροσκοπική Αριανή ζωή παράγει μεθάνιο,
κάπου κατοικεί αλλά μακριά, κάτω από την επιφάνεια, όπου είναι ακόμα αρκετά θερμή και υπάρχει υγρό νερό

ΠΗΓΗ huforc.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: