KANTE CLICK ΣΤΟ
GIANNIS KALARITIS.BLOGSPOT.COM
ΓΡΑΦΟΥΜΕ , ΜΕ ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

8-2-2010:Υγεία..Τα δέκα θαύματα της ιατρικής.Διαβάστε εδώ τα 2 πρώτα

Γενετική ιατρική, μοριακή βιολογία, χημεία και μικροχειρουργική, υπόσχονται στην ανθρωπότητα ένα πιο υγιές μέλλον.

1.Ενέσεις κατά του καρκίνου
H γονιδιοθεραπεία, μια νέα μέθοδος που αναπτύχθηκε στην Κίνα, δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου.

Όταν τον Ιανουάριο του 2003 ο Άρθουρ Γουινιάρσκι, ένας 48χρονος Πολωνοαμερικανός έμπορος, επισκέφτηκε το γιατρό του για ένα απλό τσεκάπ έχασε τη Γη κάτω από τα πόδια του. Η διάγνωση ήταν αμείλικτη: όγκος στο κεφάλι και στον αυχένα. O Γουινιάρσκι ξεκίνησε ένα γενναίο αγώνα που περιελάμβανε πρώτα εγχείριση, μετά ακτινοβολίες και στο τέλος χημειοθεραπείες. Όμως το Μάρτιο του 2003 οι ογκολόγοι στο Βερολίνο σήκωσαν τα χέρια ψηλά, λέγοντάς του ότι μπορούσε να ελπίζει μόνο σ' ένα θαύμα, το οποίο έγινε. Κάποιος φίλος του διάβασε σ' ένα άρθρο για τη γονιδιοθεραπεία, μια νέα θεραπεία που εφαρμόζουν στην Κίνα. Ο Γουινιάρσκι απέστειλε το ιστορικό της ασθένειάς του στον Πενγκ Ζάο Χούι, τον ερευνητή που αναφερόταν στο σχετικό άρθρο, και τρεις ώρες αργότερα έλαβε την ακόλουθη απάντηση: "Νομίζω ότι είμαι σε θέση να σας βοηθήσω". Στις αρχές Απριλίου ο ασθενής βρέθηκε στο Πεκίνο όπου συνάντησε τον καθηγητή Νιού Κι, ογκολόγο στο Πανεπιστήμιο Τονγκρέν του Πεκίνου.

Πολύ καλύτερα!

Σήμερα ο Γουινιάρσκι είναι καλύτερα και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Κινέζοι, το 64% από 136 ασθενείς θεραπεύτηκαν μέσα σε 16 μήνες. Κάθε βδομάδα γίνεται και μία ένεση γονιδιοθεραπείας στον όγκο για συνολικό χρονικό διάστημα δύο μηνών, σε συνδυασμό με ακτινοβολίες. Ανάλογη επιτυχία σημείωσαν και Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέιλορ, οι οποίοι παρασκεύασαν ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Το GVAX, όπως ονομάζεται, περιέχει ένα γονίδιο που επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να αναγνωρίσει τα καρκινικά κύτταρα και να τους επιτεθεί για να τα καταστρέψει. Οι κλινικές δοκιμές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, ωστόσο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, τόσο το κινεζικό όσο και το αμερικανικό εμβόλιο θα πρέπει να δοκιμαστούν σε πολλούς ακόμα ασθενείς πριν συναχθούν οριστικά συμπεράσματα.

2.Μυελός εναντίον λεμφώματος
Μια επαναστατική μέθοδος μεταμόσχευσης μυελού των οστών βοηθά στην αντιμετώπιση των λεμφωμάτων.

Στην Ιταλία οι επιστήμονες προχώρησαν σε μια νέα τεχνική μεταμόσχευσης του μυελού των οστών, τον οποίο λαμβάνει ο ίδιος ο ασθενής. Πρόσφατα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η μέθοδος αυτή καταπολεμά τα λεμφώματα τύπου non-Hodgkin που συνήθως προσβάλλουν τους ηλικιωμένους.

Στην κατάψυξη.

Επικεφαλής των Ιταλών επιστημόνων είναι ο Πάολο Κοραντίνι, διδάκτωρ αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και διευθυντής του προγράμματος μεταμόσχευσης μυελού του εκεί Ογκολογικού Ινστιτούτου. Αρχικά ο Κοραντίνι εγχέει στους ασθενείς του έναν αυξητικό παράγοντα που αναγκάζει το μυελό των οστών να παραγάγει βλαστοκύτταρα. Στη συνέχεια παίρνει αίμα από τους ασθενείς και διαχωρίζει τα βλαστοκύτταρα, τα οποία καταψύχει, επαναχορηγώντας το υπόλοιπο αίμα στον ασθενή. Όταν η ασθένεια γίνει επιθετική υποβάλλει τον πάσχοντα σε ισχυρή χημειοθεραπεία που αποδεκατίζει τόσο τα καρκινικά όσο και τα κύτταρα του μυελού των οστών. Αμέσως μετά μεταγγίζει στον ασθενή τα δικά του αποψυγμένα βλαστοκύτταρα, τα οποία επανεγκαθίστανται στο μυελό των οστών. Τον Ιούνιο ο Κοραντίνι δημοσίευσε τα αποτελέσματα της θεραπείας που εφάρμοσε σε 70 ασθενείς. Σύμφωνα μ' αυτά, θεράπευσε τους 58 (ποσοστό 82,8%).

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: